2. plass på Sigdal

Etter 8 kjørte fartsetapper og en spennende fight om førsteplassen, kjørte Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen inn til en andre plass på lørdagens Sigdalsrally.

January 16, 2022Go back

NM-sesongen 2022 startet lørdag med klassikeren Sigdalsrally som også er kjent som vinterens vakreste og raskeste eventyr. Ole Christian Veiby stilte til start med en Volkswagen Polo og med Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen.

Ole Christian var raskest igjennom åpningsprøven, klassikeren Letmolia på 9,58 km, med en snitthastighet på 115 km/t. – Dette er en ganske rå etappe, det skjer så mye, er fort gjort og hoppe av veien. Gikk greit, litt uvant og være tilbake bak rattet i Polo’n. Bra issåle gjennom hele prøva, som passer bra for det dekkvalget vi har gjort, sa Ole etter målgång. Etter at regjerende norgesmester Frank Tore Larsen måtte bryte, ble det etterhvert en tett kamp mellom Eyvind Brynhildsen og Ole Christian om førsteplassen. Foran den siste fartsetappen skilte det bare 0,5 sekunder mellom de to førerne. – Jeg tok i det jeg kunne på siste prøva, litt uheldig å måtte kjøre først etter at Frank Tore ble borte, men i dag var Eyvind raskere. Veldig gøy å være tilbake i Polo’n, nå blir det spennende med neste runde på Hadeland! Ole Christian endte til slutt på andre plass totalt, 0,2 sekunder etter Eyvind Brynhildsen som vant.

Det ble raskeste tid for Ole Christian på den siste prøva, og dermed 3 ekstra bonuspoeng som teller i NM-sammendraget. Totalt var gutta raskest gjennom 4 av 8 fartsetappene som ble kjørt.

Neste NM-runde er Rally Hadeland, 29 januar 2022.