Ole Christian Veiby fortsetter med Hyundai Motorsport i 2021 - Blir team-kollega med Oliver Solberg

Etter ett godt gjennomført år med Hyundai Motorsport har Ole Christian Veiby fått fornyet tilliten som fabrikks-sjåfør og skal kjøre nok ett år i Rally-VM med Hyundai Motorsport. – Dette er like stort som i fjor, og jeg gleder meg til nok ett år, sier Ole Christian Veiby, som for 2021 får Oliver Solberg inn i teamet.

December 18, 2020Go back

Ole Christian Veiby har signert en ny fabrikks-kontrakt med Hyundai Motorsport for 2021, og skal, sammen med kartleser Jonas Andersson, representere teamet i WRC2-klassen i rally-vm. Hvilke løp det blir, blir bestemt senere.

- Jeg er veldig fornøyd med å kunne fortsette å kjøre for Hyundai Motorsport. Etter ett år bak rattet i en Hyundai i20 R5, så gleder jeg meg til å kjøre enda ett år. I tillegg så blir jo den nye utgaven av bilen, en Rally2-utgave, introdusert i løpet av året, og den blir det spennende å prøve.

Ny team-kollega blir det også for Kongsvinger-gutten, som sammen med Oliver Solberg skal kjempe om gode resultater for Hyundai Motorsport.

- Det er ordentlig gøy å få Oliver Solberg som team-kollega, han har kjørt bra i hele år. Jeg er overbevist om at han, og de rundt han, kommer til å bli en ressurs for teamet og veldig inspirerende å jobbe med.

24-åringen kan se tilbake på en 2020-sesong som ikke ble helt som planlagt. Som Hyundai Motorsport sjåfør var det planlagt 8 VM-runder, men den globale pandemien gjorde at det kun ble mulig å kjøre 5. Allikevel kan han se tilbake på 3 pall-plasseringer i VM, seier i Numedalsrally og seier på Kehala-rally i Estland.

- 2020-sesongen ble ikke helt som vi hadde tenkt, med avlyste løp og endringer på grunn av pandemien, men allikevel så ble det jo 3 pall-plasser i VM. Nå har vi lært mye i år og fått erfaring med bilen, så vi er, om mulig, enda mer motivert og forberedt for 2021-sesongen.

Om sesongen ble noe annerledes enn planlagt, så ble avslutningen desto mer spennende med debut i WRC-bil for Rally Monza.

- Det var helt rått å kjøre WRC-bilen. Og veldig kult å avslutte sesongen i en Hyundai i20 Coupe WRC, selv om Rally Monza endte opp med å bli det vanskeligste løpet jeg har kjørt noensinne med alt av vær og veldig utfordrende forhold.

Oppkjøring til 2021-sesongen starter allerede med Romjulsrally tirsdag 29 desember.